Nedeľa rybolovnej techniky DMSR

V poslednú aprílovú nedeľu nás privítalo mesto Liptovský Hrádok polooblačným a chladným počasím. Niet sa čo čudovať, že keď sa ukázalo slniečko, ukázali sa aj čerstvo zasnežené majestátne končiare Západných a Vysokých Tatier. Kde tu sa ukázal aj sám Kriváň.

Konalo sa tu v poradí už druhé stretnutie organizované OZ Deti a mládež slovenského rybárstva spolu so Slovenským rybárskym zväzom.

Tentokrát smer sa stretli, aby sme deťom a hlavne vedúcim rybárskych krúžkov predstavili disciplínu, ktorá je veľmi dôležitá a tou disciplínou bola rybolovná technika.

Už pred ôsmou hodinou sa začali schádzať v športovom areáli deti,rodičia a vedúci rybárskych krúžkov z celého Slovenska. Po prezentácii, kde bolo zaprezentovaných 30 detí, sa ujali slova Mgr.Dušan Jaššo ,Daniel Poničan a pán Jozef Trnka z MO SRZ Liptovský Hrádok.

Po úvodných slovách prišla na rad prednáška od odborníka  na rybolovnú techniku pána Pavla Konkola, kde nám názorne ukázal jednotlivé disciplíny rybolovnej techniky. Potom už nasledovalo to, na čo sa deti už velmi tešili a to samotná súťaž. Súťažilo sa v terčových disciplínach: skish, arenberg a diaľka jednoruč. Aj napriek dosť silnému vetru, ktorý sa rozfúkal to deťom išlo výborne. Každé jedno dieťa si odhádzalo všetky disciplíny a bolo ozaj radosť sledovať, ako sa im darilo triafať pripravené terče. Po skončení všetkých disciplín sme sa išli naobedovať a rozhodcovia zatial mali plné ruky práce so spočítavaním výsledkov, ktoré boli naozaj tesné. Prišla chvíľa vyhodnotenia.

Celkovo na prvom mieste skončil Dominik Havko z MO SRZ Dolný Kubín, na druhom mieste sa umiestnil Marek Holík z MO SRZ Kysucké Nové Mesto, tretie miesto patrilo Samuelovi Klembarovi z MO SRZ Poprad. Napriek tomu, že by sa zdalo, že rybolovná technika je jednoduchá disciplína opak je pravdou. Mohli si to  vyskúšať aj vedúci krúžkov. Táto disciplína je veľmi prínosná hlavne v zimných mesiacoch, kedy nemôžme ísť s deťmi k vode a je výborným spestrením teoretickej výučby. Na záver treba poďakovať ľuďom, bez ktorých by sa toto krásne podujatie nemohlo zorganizovať.

Ďakujeme OZ Deti a mládež slovenského rybárstva ,Rade SRZ, MO SRZ Liptovský Hrádok, firme Delpin, Starfish, vedúcim krúžkov, rodičom a samozrejme najväčšie ďakujem patrí samotným deťom, že si prišli zasúťažiť

Petrov zdar!

Mgr. Anton Ošťadnický

vedúci krúžku z Dolného Kubína

Reportáž o podujatí na RTVS Na rybách Petrov zdar.

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *