Na Myjave dobre, na Myjave zdravo!

Aj takouto pesničkou by sa dala vystihnúť účasť detí na detských rybárskych pretekoch na Myjave, v časti Turá Lúka. Nádherný pretek v krásnom prostredí , ktorý sa stáva už tradíciou aj vďaka usporiadateľom, primátorovi mesta Myjava pánovi Ľubomírovi Halabrínovi, detským rybárskym krúžkom Jaroslava Helera, Združeniu priaznivcov športového rybolovu a aj vďaka výraznej podpore firmy RYPOMIX. Od skorých ranných hodín k vodnej nádrži deti prichádzali s úsmevom a tešili sa, nielen na kamarátov, ale aj na krásnu rybačku. Pred samotným losovaním zažili aj krásne a príjemné prekvapenie. Členovia DRK z Brezovej pod Bradlom napiekli pre všetkých šišky! Tá moja cukrovka….

Po slávnostnom otvorení garantom pretekov Jaroslavom Helerom nasledovalo oboznámenie prítomných s touto vodnou nádržou. To mal na starosti technický vedúci pretekov Dezider Czanik. Nasledoval aj sľub pretekárov, že budú pretekať v duchu pravidiel pretekov a fair play, ten predniesol za pretekárov Alex Piešťanský do rúk hlavného rozhodcu Pavla Cibrína. Po tomto úvode nasledovalo losovanie stanovíšť a samotná príprava na preteky. Počasie prialo a ryby boli aktívne a ukazovali sa na hladine, načo správne zareagovali aj pretekári, ktorý hneď vedeli, kde bude treba nahadzovať. Všakovaké dobroty si pre ne prichystali nielen v podobe voňavého krmiva, ale aj nástrah. No mňa by na ne nechytili, ja som skôr na šnicle… Samotný pretek bol veľmi zaujímavý a vyrovnaný. Každé dieťa chytilo rybu, dokonca aj Matteo Matula z Hlohovca, ktorý mal v ten deň presne štyri roky a chytal na feeder.

Samotné váženie bolo veľmi pútavé a doprevádzané aj spokojným úsmevom. A už spomínaný Matteo, zaujal nezabudnuteľnou akciou pri púšťaný rýb. Doteraz neviem ako to vlastne v skutočnosti bolo. Púšťal kapra, šmykol sa, a padol do vody, alebo sa samotnému kaprovi tak zapáčil že si ho chcel zobrať zo sebu 🙂 . A tak aj samotné vyhlasovanie pretekov bolo veľmi očakávané! Najskôr sa deťom prihovoril primátor Myjavy pán Halabrín a následne hlavný rozhodca Pavol Cibrín mohol vyhlásiť výsledky. V kategórii do 10 rokov si odniesol prvenstvo Lukáš Hornák z Krakovian. Jeho vedomosti a šikovnosť sa odzrkadlili aj výsledkom – ulovil 12 095g. rýb. Druhé miesto s úlovkami o váhe 5 860g, obsadila Sofia Rehovičová z Myjavy a tretí bol Peter Tomiš z Lopašova s úlovkami o váhe 4 860g. Kategória do 15 rokov bola vyrovnaná a každá rybička rozhodovala. Spokojný boli Chtelničania. Druhý skončil Alex Piešťanský, keď ulovil 1 750g rýb. Prvé miesto obsadil Sebastián Czanik s úlovkami o váhe 2 515g. Na záver by som chcel poďakovať nielen sponzorom, mestu Myjava, firme RYPOMIX, firme VÝROBA BOILIES.SK,  Združeniu priaznivcov športového rybolovu, ale aj rodičom, že sa deťom venujú a podporujú ich v tomto krásnom športovom koníčku a aj vedúcim DRK prítomným na týchto pretekoch.

Heler Jaroslav

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *