MO SRZ Podbrezová

Detské preteky v love kapra  14.5. 2022 VN Hnusno

Rok sa pomaly blíži ku koncu vody nám zamrzli a tak ostal čas posadiť sa k počítaču a napísať pár viet k vydareným detským pretekom v love kapra ktoré sa už tradične konali druhú májovú nedeľu. Už sobotňajšie preteky dospelákov dávali tušiť že o zábavu bude postarané veď 47 pretekárov chytilo 113 ks kapra. A to ešte nik netušil čo sa bude diať v nedeľu. Ráno pri nástupe na hrádzi panovala mierna nervozita a deti sa už nemohli dočkať začiatku pretekov. Bodovaná ryba bol kapor kde každý centimeter dĺžky znamenal jeden bod a vyhráva pretekár z najväčším súčtom bodov. O 8:00 to vypuklo, ryby od začiatku krásne spolupracovali a úlovky pribúdali jedna radosť, rozhodcovia veru mali čo robiť aby stíhali ryby merať. Chytal sa hlavne kapor a bolo vidno že VN Hnusno je ukážkovo zarybnená, ryby boli zdravé a bojovné o čom by vedel rozprávať každý jeden pretekár. O 12:00 zaznel signál ukončenia pretekov a deti netrpezlivo očakávali výsledky.

Poradie na prvých piatich miestach :

1. Samuel Benedik          32 ks kapra         1636 b/cm

2. Viktória Grančajová   20 ks kapra           948 b/cm

3. Lukáš Hriančik              10 ks kapra           511 b/cm

Spolu nachytalo 16 pretekárov 136 ks kapra čím ako je zvykom každý rok prechytali dospelákov. Všetci odchádzali domou spokojný a každé dieťa bolo odmenené peknou cenou.

Poďakovanie patrí sponzorom, organizátorom, rodičom a vedúcim krúžkov mladých rybárov, ktorý sa mladým rybárom nezištne venujú a podporujú ich záľubu.

Za kvalitné krmivo patrí vďaka firme RYPOMIX, ktorá venovala krmivo pretekárom aj deťom navštevujúcim rybárske krúžky.

Petrov zdar

Tibor Benedik ml.

MO SRZ Podbrezová

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *