Činnosť detského rybárskeho krúžku MsO SRZ Sereď v roku 2023

Detský rybársky krúžok funguje v Seredi už dlhú dobu. Aktuálne činnosť krúžku zabezpečuje športové družstvo FTS, ktoré súťaží v 1.lige LRU-feeder. Krúžok je určený pre deti ktoré sú členmi SRZ a deti  ktoré sa chcú stať rybármi. Stretávali sme sa dvakrát do mesiaca v zasadacej miestnosti rybárskeho domu v Seredi.

Činnosť krúžku je zameraná hlavne na:

  • oboznamovanie sa s Rybárskym zákonom  
  • na rozvíjanie rybárskych zručností začínajúcich rybárov
  • spoznávanie techník lovu 
  • zostrojenie jednotlivých udíc a nácvik techniky lovu 
  • príprava návnad a nástrah na lov  
  • spoznávanie našich rýb a ochrana prírody  
  • správne zaobchádzanie s ulovenou rybou  
  • zapájanie sa do detských rybárskych súťaží.

V priebehu roka sme navštevovali aj jednotlivé revíry našej organizácie a deti sa zdokonaľovali v  love  rýb rôznymi spôsobmi.  Naučili sa pripraviť krmivo Ripo-mix tak, aby vo vode fungovalo a prilákalo čo najviac rýb.

Detský rybársky tábor, ktorý pravidelne organizujeme na ramene v Hornom Čepeni, sa konal v termíne 13.07.-16.07.2023. Mladým rybárom sa počas pobytu podarilo chytiť veľa pekných rýb. V sobotu sme pre deti pripravili tradičné preteky v dvoch kategóriách. Mohli si vybrať či budú chytať feedrovou technikou alebo na plaváčik. Po pretekoch boli všetci účastníci odmení vecnými cenami, pamätnými medailami a prví traja aj pohármi.

Naši členovia sa prihlásili aj do detského rybárskeho tábora, ktorý sa uskutočnil na Prednej Hore.

Deti z krúžku sa zapojili aj do športovej činnosti. V roku 2023 sa štyria naši členovia prihlásili do ligy juniorov LRU-feeder a reprezentovali našu organizáciu na majstrovstvách Slovenska LRU-feeder.

Program krúžku sme sa  snažili robiť tak, aby bol pre deti zaujímavý a aby sa naučili niečo nové. Teší nás aj záujem detí o športový rybolov. Členstvo v krúžku je bezplatné a preto sa jeho činnosť nezaobíde bez podpory sponzorov. Vďaka patrí hlavne našej mestskej organizácii a firme RYPO-MIX, ktorá pre deti zabezpečuje kŕmne zmesi.

Peter Hašuk – vedúci DRK

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *