MO SRZ Spišská Nová Ves

Detské preteky v LRU – plávaná

Každý rok činnosť krúžku vyvrcholí v mesiaci máj detskými pretekmi. Teraz sa konali 13. Mája v sobotu, na našej vodnej nádrži “Za Hura” v Sp. Vlachoch. Počasie nám prialo, takže aj nálada súťažiacich bola výborná. Okrem členov nášho krúžku sa pretekov zúčastnili aj deti z Popradu a zo Sp. Vlách.

Spolu bolo 32 mladých rybárov. Rybám sa veľmi spolupracovať nechcelo, ale aj tak sa len piatim pretekárom nepodarilo chytiť rybu. Pretekári používali krmivo Rypomix, za čo veľmi pekne ďakujeme. Súťažiaci mali povolenú pomoc od dospelých, ale využívali to len menšie deti, ktoré ešte nemajú toľko skúseností. Pretek začal o 9:00 hodine a koniec bol o 13:00 hodine.

Rozhodcovia vážili úlovky na lovných miestach, aby ulovené ryby boli čo najskôr vrátené späť do vody. Kým sa vyhodnocovali výsledky a poradie súťažiacich, tak si zúčastnení pochutnávali na občerstvení, ktoré im pripravili ochotní členovia, čo prišli pomôcť so zabezpečením pretekov.

Najlepší boli odmenení peknými vecnými cenami, ale naprázdno neodišiel žiadny účastník pretekov, pre všetkých sme pripravili ceny, aby tak mali motiváciu do ďalších pretekov. Mená aj ceny sú v tabuľke. Taktiež bola vyhodnotená aj najväčšia ryba, kapor 54cm, ktorého ulovila Nina Hricová. Ako odmenu dostala krásnu tortu. Tieto preteky sa skončili úspešne pre každého malého pretekára, a už sa tešia na budúce súťaženie.

Michal Pacák

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *