Obvodná organizácia Vysoká pri Morave – MsO SRZ Záhorie

Stanovačka vol. 2 – 2023

Tak ako minulý rok nebolo tomu inak ani tento. Opäť sme sa rozhodli rozlúčiť sa s letom poriadnou krúžkovou stanovačkou. Vybrali sme ozaj špeciálny termín a to piatok – 1. September.  Rozhodli sme sa stráviť s deťmi 24 hodinovku na miestnej vode Veľké Axi ( 1-1260-1).  Ja s mojím synom Peťkom sme vyrazili už vo štvrtok, aby sme našli vhodné miesto pre toľko rybárov J keďže to bol posledný prázdninový víkend a obsadenosť miestnych vôd bola rekordná. Našťastie sa nám podarilo nájsť pekné stanovisko, kde sa zmestilo veľa stanov, či bivakov.

V piatok ráno o 9:00 začali prichádzať prvý nadšenci rybolovu v sprievode rodičov. Samozrejmosťou  ako prvé bolo, vybrať si, kam nahodia svoj bič, či udicu s navijakom. Keď už samozrejme si rozdelili svoje lovné miesta, prišlo na rad stavanie bivakov.  Prišlo dokopy  16 detí čo naznačovalo tomu, že to bude nezabudnuteľný zážitok pre nás všetkých. Hneď po prípravách našich  5* „ hotelov „  sme sa mohli pustiťˇ do lovu rýb. Každý dostal na začiatku balíček kostných červov, kukuricu a od nášho sponzora RYPOMIX vnadiacu zmes podľa výberu, keďže sme mali v ponuke naozaj veľa príchutí. Ukázali sme si, ako správne pripraviť vnadiacu zmes, aby sme z nej nemali ani piesok, ani blato. Deti si mohli zvoliť techniku lovu či už feeder, bič, na plavák, alebo aktívnu položenú.  Netrvalo dlho a výsledky sa dostavili okamžite. Ako prvé sa nám podarilo uloviť kapra z čoho mali deti obrovskú radosť. Potom nasledovali pleskáče, karasy, červenice. Deti si vymieňali medzi sebou svoje skúsenosti a poznatky.  Deň nám ubehol veľmi rýchlo a so západom slnka sme si po vyčerpávajúcom dni ako prvé išli doplniť energiu jedlom a pripraviť sa na večerný lov. Každý si prikŕmil svoje lovné miesto, pripravil nočné osvetlenie a pomocné svetlo.  Aj keď aktivita rýb bola večer slabšia, napriek tomu sa nám podarilo zopár úlovkov .  S prichádzajúcou 22:00 hodinou, niektorý malý rybári ukončili svoj lov a išli doplniť energiu spánkom. V sobotu ráno sme si dali spoločné raňajky od kuchára Borisa a mohli sme ďalej pokračovať v love. Podarilo sa nám nachytať už len menšie ryby, ale za to zábava bola stále veľká J. Túto našu spoločnú stanovačku sme ukončili v sobotu v obedňajších hodinách. Spoločne sme si upratali svoje veci + sme pozbierali aj niečo navyše po iných.

Pevne verím, že tento trend bude pokračovať aj naďalej a vo väčšom počte, pretože je to niečo, čo si spoločne s deťmi užívame aj my rodičia. Sú to nezabudnuteľné spoločne strávené chvíle v prírode s tými najmenšími a samozrejme pre niektorých dospelých aj návrat do detstva. Takže obrovské ĎAKUJEM patrí rodičom, ktorí strávili s nami ten čas, spoločnosti RYPOMIX  a Oo SRZ Vysoká pri Morave za materiálnu podporu a osobitne p. Boris Vincek  za ochotu a pomoc s tými najmenšími.

Verím, že budúci rok nás bude viacej a už teraz sa tešíme na stanovačku vol. 3

Petrov zdar

Oo SRZ Vysoká pri Morave

Referent pre deti a mládež

Mgr. Peter Šebela

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *