Delphin – Párnická plandavka 2023, MO SRZ Dolný Kubín

V sobotu, 7.októbra sa deti z rybárskych krúžkov stretli v Párnici na už tradičnom preteku v LRU prívlač , Delphin – Párnická plandavka.

Trochu sme upravili propozície, môhli loviť na nástrahy opatrené len jednoháčkom bez protihrotu, je to šetrnejšie k rybkám.

Osemnásť pretekárov z Dolného Kubína, Podbrezovej, Levoče, Piešťan, Trstenej a Kysuckého Nového Mesta sa postavilo na vylosované čísla a po pokyne začali loviť. Lovili štyri súťažné kolá s rotáciou sedem miest, tak každý z pretekárov lovil vždy na inom lovnom mieste.

Tak, ako to na súťažiach býva, niekomu sa darilo viac, niekomu menej. Nasadené, krásne, baculaté pstruhy dúhové spolupracovali a prakticky od prvej minúty lovu sa ocitali v podberákoch lovcov.

Počasie nám trochu neprialo, začal fúkať nepríjemný vietor, čo sa prejavilo u pár pretekárov ako dosť veľký problém. Zle sa nahadzovala ľahká nástraha do vody.

Štyri kolá, fyzicky náročných pretekov, deti hrdinsky zvládli a prišlo k vyhodnoteniu pretekov. Každé kolo preteku sa vyhodnotilo, urobilo sa poradie, kto ako uspel a súčet umiestnení v jednotlivých kolách dal výsledné poradie pretekárov .

Najlepšie sa umiestnili:

1, Benedik Samuel z Podbrezovej

2, Mažári Andrej z Trstenej

3, Havko Dominik z Dolného Kubína

4, Vavro Tobias z Piešťan.

Dúfam, že sa pretek chlapcom páčil a na budúci rok opäť zavítajú k nám .

Rozhodcov deťom robili dospelí členovia MOSZR z Dolného Kubína, za čo im patrí veľká vďaka.

Veľká vďaka patrí sponzorom, ktorí nám pomohli s cenami pre deti. Všetci pretekári dostali balíček nástrah na prívlač. Vďaka patrí firme Delphin, MOSRZ Dolný Kubín, firme Tornádo z Banskej Bystrice, Rybárskym potrebám Martin Hubinák, pani Marte Javorníckej, pánovi Martinovi Mravcovi , pánovi Martinovi Bartošovi a Moje přívlač z Českej republiky.

O rok dovidenia.

Petrov zdar

Ján Flajs

práca s deťmi a mládežou

MO SRZ Dolný Kubín

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *